Wolkenvelden, westen een spat regen

Verwachting voor vandaag; zaterdag:

Vandaag veroorzaakt een zwakke storing veel bewolking in het noorden en westen van België. Af en toe valt er ook wat lichte regen of motregen. Ten zuiden van Samber en Maas is het een groot deel van de dag zonnig weer. De maxima schommelen tussen 21 en 23 graden in Vlaanderen en de Ardennen. In Belgisch Lotharingen kan het plaatselijk nog 26 graden worden. De wind waait matig uit west tot zuidwest, aan zee vrij krachtig met rukwinden tot 50 km/h.

Verwachting voor vanavond en vannacht:

Vanavond en vannacht trekt de storing doorheen het land. Daardoor ook in het centrum en in de Ardennen wat regen of motregen. De minima liggen tussen 12 en 16 graden. De wind waait opnieuw uit het westen tot zuidwesten en is matig, aan de kust soms vrij krachtig.

Verwachting voor morgen; zondag:

Morgen is er nog veel bewolking en in het zuidoosten (met name Belgisch Lotharingen) is er eerst nog kans op wat regen of motregen. Aan de kust wordt het stilaan zonnig en ook elders in het westen gaat in de namiddag de zon vaker schijnen. De maxima situeren zich tussen 19 of 20 graden in de Ardennen en de kuststreken en 22 of 23 graden in het centrum. De wind is matig en aan zee vrij krachtig uit zuidwest tot west.

Vooruitzichten voor maandag tot en met donderdag:

De dagen daarna is het eerst nog vrij warm. Op maandag schommelen de maxima tussen 20 en 25 graden, op dinsdag wordt het in de Kempen 26 graden. Verder is het maandag droog met afwisselend zonneschijn en wolkenvelden. Vanaf dinsdag wordt het wisselvallig met dikwijls buien en ook kans op onweer. De maxima duiken naar 18 of 19 graden vanaf donderdag.

Buienradar België: