wolkenvelden en perioden met regen

Verwachting voor vandaag; donderdag:

Vandaag raakt het vanuit het westen zwaar bewolkt met enige tijd regen. Over het zuidoosten bestaat er in de namiddag kans op een onweersbui. De maxima klimmen naar 20 graden langs de kust en 21 tot 24 graden in andere streken. Er waait een matige naar zuidwest ruimende wind.

Verwachting voor vanavond en vannacht:

Vanavond wordt het tijdelijk droog met opklaringen. Vannacht verwachten we vanuit het zuiden buien die onweerachtig kunnen zijn. De zachte minima liggen tussen 15 graden in de Ardennen en 17 graden in Vlaanderen. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden tot zuidwesten.

Verwachting voor morgen; vrijdag:

Morgen is het zwaar bewolkt met buien en kans op onweer. In de namiddag wordt het vanuit het westen wisselend bewolkt en blijft het meestal droog. De maxima bewegen zich tussen 17 graden op de Ardense Hoogten en 22 graden in de Kempen en over het centrum van het land. Er waait een matig en langs de kust vrij krachtige zuidwestenwind.

Vooruitzichten voor zaterdag tot en met dinsdag:

De dagen daarna is het zaterdag wisselend bewolkt met verspreid een paar buien. De maxima liggen rond 19 graden. Vanaf zondag zorgt een hogedrukgebied voor een weersverbetering. Zondag zien we de meeste zon langs de kust en meer bewolking in het binnenland. Zondag en maandag zijn er zonnige perioden en blijft het droog. De maxima stijgen van 20 graden op zondag naar 24 graden op dinsdag.

Buienradar België: